Situația politică și epidemică din țară, rezultatele vizitelor Președintelui Republicii Moldova, Maia Sandu, peste hotare și evoluțiile din ultimele luni. Au fost principalele subiecte discutate în această după-amiază, în format de video-conferință, de către șefa statului cu Ambasadorii țărilor-membre ale Uniunii Europene acreditați în țara noastră.

„Le-am mulțumit Ambasadorilor UE pentru sprijinul oferit Republicii Moldova de către țările-membre UE și de Uniunea Europeană per ansamblu în combaterea pandemiei. Este un ajutor vital, care ne face mai rezistenți în fața crizei sanitare și a celei economice. În special, am mulțumit pentru faptul că datorită României și, prin platforma COVAX, întregii UE am reușit să pornim campania de vaccinare”, a spus Președintele Maia Sandu.

În cadrul discuției, șefa statului și-a exprimat speranța că Uniunea Europeană va spori volumul asistenței oferite Republicii Moldova în cadrul următorului ciclu financiar de șapte ani, pentru a ne ajuta să modernizăm țara. „Ambasadorii europeni m-au asigurat că țările lor vor rămâne în continuare alături de Republica Moldova prin programe post-criză și de consolidare a instituțiilor, precum și prin proiecte care să facă mai bună viața oamenilor”, a menționat doamna Maia Sandu.

Dionisie Rusu