Președintele belarus Aleksandr Lukașenko susține că nu există niciun deces cauzat de noul coronavirus în Belarus, și asta în ciuda faptului că rapoartele oficiale anunță 33 de decese.

Toate persoanele care au decedat în Belarus în urma infecției cu noul coronavirus, au murit de fapt, din cauza unui „buchet de boli cronice”, a declarat președintele Belarus, Alexandr Lukașenko, potrivit Meduza.io.

„Oamenii se tem. Prin urmare, vreau să le comunic următoarele: în țara noastră nu a murit nicio persoană din cauza coronavirusului. Nici una! Au murit din cauza unui buchet de boli cronice pe care le-au avut. Coronavirusul nu este nici măcar catalizatorul acestor boli, ci atmosfera în care se dezvoltă bolile cronice. Acesta este motivul. Prin urmare, repet că nicio persoană nu a murit de coronavirus în țara noastră ”, susține Lukașenko.

Mai mult decât atât, el a declarat că i se raportează că „această psihoză despre coronavirus a dus la faptul că oamenii (testați pozitiv) au încetat să lupte pentru viața lor în spitale.”

Belarusul a refuzat să facă front comun cu celelalte state ale lumii care au luat măsuri dure pentru împiedicarea răspândirii infecției cu coronavirus. Autoritățile de aici nu au luat nicio măsură de izolare a cetățenilor în scopul limitării epidemiei. Ba, mai mult, campionatul de fotbal din Belarus este singurul care se mai dispută în Europa, deși aproape toate campionatele din lume sunt anulate.

Vezi și: 
Omenirea a depășit pragul de 2 milioane de cazuri de coronavirus