Președintele Belarusului, Alexandr Lucașenco, după ce a ascultat raportul referitor la pregătirea sistemul medical pentru combaterea periculului de răspândire a coronavirusului, a cerut Guvernului să rezolve problema cu lipsa echipamentului individual de protecție.

”Eu, am preîntâpinat prim-ministru și guvernul că: dacă până la sfârșitul săptămânii îmi va fi raportat că ceva lipsești din farmacii, magazine sau spitale, în special pentru protecția medicilor, - Guvernarea nu va mai fi. Vor lucra alții”, a declarat Alexandr Lucașenco.

Președintele a dat instrucțiuni întregii Guvernări, în frunte cu prim-ministru, să rezolve promblema disponibilității echipamentului de protecție pentru următoarele zile.

”Este o rușine, că ceva ce noi nu putem face. O mască nu putem coase pentru oameni. Ei merg astupându-se cu eșarfele, noi chiar nu putem coase o mască? Să spunem că noi avem undeva dificit, e inadmisibil.

Totodată, Alexandr Lucașenco s-a arătat deranjat de creșterea bruscă a prețurilor la echipamentul de protecție. 

”La noi așa ceva nu trebuie să existe. Comitetul de Control al statului să își asume responsabilitatea și începe într-un mod dur să pedepsească aceste magazine și farmacii. Nimeni nu are dreptul să se folosească de situație. ”