Louis Vuitton a redeschis atelierul din Paris pentru a confecționa echipamente de protecție pentru medici.

Răspunzând la nevoile angajaților din sistemul medical, brandul de modă a hotărât să repună în funcțiune atelierul din capitala franceză. Combinezoanele vor fi distribuite în șase spitale din Paris.

În prezent,  echipamentele de protecție sunt croite la atelierul din Paris și vor fi cusute de voluntarii Louis Vuitton, care lucrează de acasă. Începând cu 14 aprilie, o mașină automată va ajuta voluntarii chiar de la atelier.

„Suntem mândri că putem ajuta angajații din domeniul sănătății la nivelul nostru și punem cunoștințele noastre la dispoziția spitalelor pentru a crea combinezoane pentru personalul medical”, a declarat președintele și CEO-ul Louis Vuitton, Michael Burke.

Casa de modă franceză va dona peste 7.000 de rochii în săptămânile următoare prin intermediul trustului de asistență Publique-Hôpitaux de Paris.

Grupul de lux LVMH, compania-mamă a casei Louis Vuitton, folosește deja toate instalațiile de producție ale mărcilor sale de parfumuri și produse cosmetice pentru a produce cantități mari de gel hidroalcoolic sau de gel dezinfectant pentru mâini. Gelul este livrat autorităților de sănătate franceze.

„Prin această inițiativă, LVMH intenționează să ajute la acoperirea lipsei de produse sanitare din Franța și să permită unui număr mai mare de oameni să continue să ia măsurile corecte pentru a se proteja și pentru a împiedica răspândirea virusului”, declara  compania, într-un comunicat de presă.

Vezi și: Brandul Louis Vuitton lansează căștile wireless premium

Dionisie Rusu