Deputatul PPDA, Liviu Vovc a expediat către Comisia Situații de Urgență  un șir de propuneri de susținere a cadrelor medicale care să fie funcționale în perioada actuală dar și în caz de alte eventuale epidemii.

„În această perioadă critică încercăm să găsim și să oferim soluții pentru depășirea crizei. Astăzi am transmis Guvernului și Comisiei Situații Excepționale propuneri de susținere a cadrelor medicale care să fie funcționale în perioada actuală dar și în caz de alte eventuale epidemii.

- introducerea unui supliment permanent neimpozabil în mărime de 100 % din salariul de funcție, care ar fi achitat personalului medical: medicilor, personalului medical mediu si personalului medical inferior, implicați în combaterea unei epidemiei, declarate oficial. Modificări care să fie aplicabile și în contextul pandemiei actuale.

- norme speciale cu privire la dreptul la pensie de urmaș în caz de deces al întreținătorului din rîndul personalului medical: medici, personal medical mediu și personal medical inferior, ca urmare a îmbolnăvirii în cadrul combaterii unei epidemii, pentru copii (indiferent de vîrstă) și/sau soțul supravețuitor, care să beneficieze de pensie de urmaș pe tot parcursul vieții.

E primordial susținerea sectorului medical și nu contează cum și de cine vor fi implementate aceste propuneri. Principalul e să se acționeze.” a scris deputatul.