Lionel Messi (33 de ani) mai are un an de contract cu Barcelona, dar viitorul său la gruparea de pe Camp Nou stă sub semnul întrebării.

Ce scriu italienii despre transferul lui Lionel Messi la Inter Milano

Presa din Italia a avansat, în ultimele zile, din nou, varianta transferului starului argentinian la Inter Milano. Azi, Calciomercato a publicat şi detaliile unei tranzacţii care ar putea ţine capul de afiş al perioadei de mercato.

„Mercato la Inter - visul Messi: cifrele afacerii", titrează jurnaliştii italieni. Aceştia vin apoi cu noi detalii despre ceea ce ar fi, cu adevărat, lovitura verii pe piaţa transferurilor.

„În ciuda declaraţiilor date de Marotta şi de Conte, zvonurile de pe piaţa transferurilor nu se opresc aici. Telenovela Messi - Inter continuă să joace rolul principal în principalele publicaţii. Şefii nerazzurrilor îşi doresc să-l aducă pe starul argentinian doar dacă acesta va obţine acceptul de a pleca gratis.", scrie sursa citată.

Lionel Messi, aşteptat la Inter Milano. Cifrele afacerii

Calciomercato mai scrie că tranzacţia va implica cifre care le vor depăşi pe cele ale transferului lui Cristiano Ronaldo la Juventus.

Astfel, dacă va obţine acceptul şefilor de pe Camp Nou să plece gratis, Messi se va bucura la Inter de un salariu net de 65 de milioane de euro pe an, faţă de 50, cât are acum la Barcelona. Cristiano Ronaldo câştigă la Juventus 58 de milioane de euro pe sezon.

Messi ar urma să semneze un contract pe 4 ani cu Inter, deci costurile afacerii s-ar ridica la nu mai puţin de 260 de milioane de euro.

Silueta lui Messi a apărut proiectată pe Domul din Milano și fanii lui Inter au început să viseze

Leo Messi la Inter pare a deveni telenovela verii - iar fanii nerazzurrilor au început să viseze după ultimul eveniment de la Milano.

Pe celebrul dom din oraș a apărut proiectată umbra lui Messi purtând tricoul cu numărul 10 și făcând gestul binecunoscut de a ridica mâinile spre cer după ce marchează.

Iar imaginea starului Barcelonei a fost proiectată de către canalul tv al grupului Suning, cel care deține clubul Inter, pentru a face publicitate derby-ului cu Napoli.

Lionel Messi nu a activat clauza din contractul cu Barcelona

Clauza care îi permitea lui Lionel Messi să plece liber de la clubul catalan de fotbal a expirat la finalul lunii mai, fără ca starul argentinian să o activeze.

În vârstă de 33 ani, Messi este legat prin contract de Barca până în 2021, însă în această vară avea ocazia să plece liber la orice altă formaţie, conform unei clauze din contractul său.

Pentru a pleca gratis, Messi ar fi trebuit să-i anunţe pe şefii clubului de decizia sa până pe 31 mai, dar acest lucru nu s-a întâmplat, scriu jurnaliştii spanioli.

Totuşi, şefii lui Inter speră acum ca Messi să găsească înţelegere din partea conducerii Barcelonei, iar starul argentinian să ajungă gratis pe Meazza.

Vezi și: Barcelona i-a găsit înlocuitor lui Neymar! Catalanii au pus ochii pe un fost jucător al lui Manchester United

Dionisie Rusu