Lionel Messi a împlinit 33 de ani pe 24 iunie şi a fost pentru prima oară când îşi sărbătoreşte ziua de naştere după un meci cu Barcelona.

Prezentăm un calcul extins al veniturilor obţinute de vedeta catalanilor, dar şi cum arată fabuloasa vilă în care va sărbători după meciul cu Athletic Bilbao.

După ce şi-a prelungi contractul cu Barcelona în toamna lui 2017, Lionel Messi a ajuns la un salariu fabulos cifrat la 98.000.000 de euro, în care intră şi unele bonusuri. Un calcul simplu arată că argentinianul câştigă 8.166.667 de euro pe lună de la formaţia de pe “Camp Nou”.

Dacă încă nu ai fost uimit de aceste cifre, gândeşte-te că Lionel Messi încasează aproape 186 de euro în fiecare minute. Astfel, în funcţie de cât de repede citeşti acest material, argentinianului îi intră în cont între 558 de euro (3 minute) şi 1.116 de euro (6 minute).

Cum arată vila în care Lionel Messi va sărbători cei 33 de ani

Lionel Messi joacă de o viaţă la Barcelona şi a devenit unul de-al locului, iar din 2009 locuieşte într-o vila somptuoasă din Castelledefels, o suburbie a oraşului catalan. Casa l-a costat aproximativ 1.800.000 de euro, însă argentinianul a trebuit s-o renoveze aşa cum şi-a dorit, astfel că a mai scos din buzunar încă 6.000.000 de euro.

Interiorul a fost decorat în stil mediteranean, cu pereţi vopsiţi în culori deschise şi podele din lemn. Curtea este impunătoare, cu un teren de mini-fotbal, o piscină, un teren de joacă pentru cei trei copii ai argentinianului şi un spaţiu deschis pentru a lua masa în aer liber.

Vila lui Lionel Messi se află într-o zonă protejată, astfel că aeroportul „El Prat” nu poate fi extins, aşa cum doreşte compania Vueling. Conform legilor spaniole, avioanele nu pot survola Castelledefels, unde este localizată şi casa starului Barcelonei, pentru că perturbă animalele sălbatice.

„Spaţiul aerian este restricţionat peste casa vedetei Barcelonei, iar acest lucru împiedică extinderea aeroportului. Nu poţi să zbori deasupra casei lui Messi. Aşa ceva nu se întâmplă nicăieri în lume”, spunea Javier Sanchez-Prieto, preşedintele companiei Vueling.

Cum şi-a cumpărat Lionel Messi liniştea

Lionel Messi a avut frecvent probleme cu vecinii, motiv pentru care a trebuit să apeleze la o variantă extremă. În 2013, vedeta Barcelonei a decis să cumpere casele din jurul vilei după ce s-a plâns de zgomotul făcut de cei care locuiau lângă el.

În actualul sezon, Lionel Messi a marcat 26 de goluri în cele 35 de meciuri jucate pentru Barcelona în toate competiţiile. Pentru prima oară de când joacă la formaţia de pe „Camp Nou”, argentinianul îşi va sărbători ziua de naştere alături de colegi. În mod normal, în această perioadă, Leo era în vacanţă sau juca pentru naţionala Argentinei.

Vezi și: Faultul lui Messi de ROȘU care a trecut neobservat: Trebuia eliminat

Dionisie Rusu