Souadou Niang s-a născut într-o țară africană, iar viitorul ei ar fi fost incert dacă nu ar fi crezut în șansa ei și nu ar fi luptat pentru asta. A început să lucreze ca menajeră într-un hotel renumit din SUA, iar la câțiva ani distanță își conduce propriul hotel de 5 stele în țara natală, Senegal.

Souadou Niang nu a primit vreo moștenire și nici nu a câștigat o sumă neașteptată de bani, ci a muncit. După ani de zile în care a făcut curățenie, încetul cu încetul, a ajuns în managementului hotelului respectiv, iar apoi s-a întors în țara ei și a deschis hotelul de lux în care 80 % din angajați sunt femeie pe care le-a instruit chiar ea.

„Am început cu spălatul toaletelor, astăzi sunt managerul propriului hotel boutique de 5 stele cu 60 de angajați”, a declarat Souadou Niang pentru BBC, fiind citați de Digi24.

Souadou Niang s-a născut în Senegal, la Dakar, iar la 18 ani a emigrat la New York. A muncit pentru a se putea înscrie la școală. Apoi s-a mutat la Washington DC, iar într-o zi a trecut prin fața hotelului Ritz-Carlton. I-a plăcut atât de mult încât a intrat și a întrebat dacă nu sunt locuri de muncă disponibile. I s-a oferit un post de menajeră. A muncit și a continuat să studieze.

Souadou visa să ajungă să facă parte din managementul hotelului, iar acest lucru s-a întâmplat după ce și-a finalizat studiile.

„Am lucrat 10 ani acolo. După ce mi-am terminat studiile am primit un post în echipa de management și am urcat treptat în ierarhie. Mi-am spus că într-o zi o să mă întorc în țara mea ca să duc acolo luxul și calitatea serviciilor pe care le-am întîlnit acolo”, a mai spus ea.


În 2017 s-a întors în Senegal și a deschis hotelul în care 80% din angajați sunt femei, pentru că are încredere în capacitățile femeii africane. Începuturile au fost dificile, pentru că a găsit foarte greu finanțare, dar într-un final o bancă a crezut în șansa ei.

Astăzi, Souadou Niang conduce o afacere de succes în Dakar de care este foarte mândră.



Carolin Minciuc