Președintele american Joe Biden a declarat în cadrul unei discuții cu guvernatorii că 40% dintre liderii lumii au sunat și au cerut ajutor pentru furnizarea de vaccinuri anti-Covid. Biden a spus că SUA a promis deocamdată să trimită 60 de milioane de doze de vaccin AstraZeneca unor țări terțe.

"Am aproape 40% de lideri ai planetei care sună și întreabă dacă îi putem ajuta", le-a spus Biden guvernatorilor în timpul discuțiilor privind evoluția campaniei de vaccinare în SUA, transmite Digi24.

Președintele american a subliniat că este convins că SUA va produce mai multe vaccinuri.

În ceea ce privește campania de vaccinare din SUA, Biden a subliniat încă o dată că obiectivul este ca până în 4 iulie, 70% dintre americani adulți să fie vaccinați cu cel puțin o doză de vaccin anti-Covid și 160 de milioane să fie complet vaccinați.

"Peste 150 de milioane de americani au primit cel puțin o doză. Peste 115 milioane de americani sunt complet vaccinați. Aproape 85 la sută dintre persoanele de peste 65 de ani au fost imunizate cel puțin cu o doză", a declarat președintele american.

El a apreciat rezultatele implicării guvernatorilor în campania de vaccinare, care se concretizează prin mai puține infectări, internări sau decese.

"Milioane de americani încep să revină la o viață normală după mai mult de un an de sacrificii. Pentru a îndeplini obiectivul propus, trebuie să facem trei lucruri: să facem vaccinarea mai convenabilă pentru toți americanii, să dăm permanent încredere în vaccinuri și să răspundem la orice întrebare din partea oamenilor, să ne asigurăm că accesul la vaccinare se face echitabil", a adăugat Biden.

"Vă promit că vom avea suficient vaccin pentru fiecare american. Dar vom fi implicați și în colaborarea cu alte țări. Cred că putem produce mult mai multe vaccinuri pe care le putem pune la dispoziție", a conchis el.

ABONEAZĂ-TE LA CANALUL NOSTRU DE TELEGRAM - PARANTEZE.MD

 

Dionisie Rusu