Chiar dacă în public s-a declarat una, în culise, scurgerile de mesaje din chat-urile de Telegram ar fi provocat scandal, iar șefa Procuraturii Anticorupție Veronica Dragalin chiar ar fi avut intenția să plece, însă a fost ținută de cine a adus-o la Chișinău. Cel puțin asta a declarat liderul MAN, Ion Ceban, în cadrul emisiunii Morari.live. Mai mult ca atât, edilul a adăugat că în locul Veronicăi Dragalin, i-ar fi fost rușine că a câștigat un concurs din toaletă, scrie N4.

„Mie mi-ar fi rușine de un asemenea concurs, după ce am aflat datele acestea, că Serioja Litvinenco m-a făcut procuror anticorupție în toaletă. Mă scuzați, dar asta e. Dumnealui nici nu a negat, nici nu a dus telefonul său la Procuratură să spună că fraților, nu-i asta. Eu am înțeles că cineva intentează dosar că sunt scurgeri. Dar pe autenticitatea acestor scurgeri? Asta e criminal, dacă e adevărat, pentru că eu nu zic că e adevărat, doar presupun. La ce decizii ne putem aștepta de la o astfel de Procuratură Anticorupție? Eu știu că doamna era pe cale să refuze mandatul, acum după scandal, dar a fost ținută cu mâinile și picioarele de cine a adus-o”, a spus Ion Ceban.

Primarul municipiului Chișinău a mai adăugat că nu crede că Dragalin a venit în Republica Moldova pentru dragostea de țară și nu crede ca un Procuror Anticorupție, care a văzut ce a scris Litvinenco, că a hotărât soarta ei în toaletă, mai poate continua.

„Dă-ți demisia și participă la un concurs nou”, a punctat edilul.

Șefa Procuraturii Anticorupție Veronica Dragalin susține că nimeni nu i-a gatantat că va câștiga concursul.

„Sunt în funcție ca rezultat al unui concurs riguros și transparent la care am participat pentru că vreau cu adevărat să-mi ajut țara. Nimeni nu mi-a promis sau garantat că voi fi câștigătoare la acest concurs. Am avut un interviu public și un dosar prezentat în fața unei comisii cu reprezentanți din societatea civilă și din procuratura moldovenească, cât și experți din afara țării, România, SUA și Letonia. Acești membri au analizat educația mea, formarea mea ca și procuror, experiența și expertiza mea în SUA, planul de management și argumentarea mea în ceea ce privește lupta cu corupția în Republica Moldova. Comisia de preselecție mi-a acordat un punctaj de 9,8 (comparativ cu punctajul de 7, 7,4 și 8,4 la ceilalți candidați)”, se spune într-un mesaj al șefei PA.

ABONEAZĂ-TE LA CANALUL NOSTRU DE TELEGRAM - PARANTEZE.MD 

Dionisie Rusu