Jurnalista Natalia Morari l-a întrebat pe invitatul său din această săptămână, Primarul general al municipiului Chișinău, dacă în contextul crizei energetice, capitala va avea un Pom de Crăciun.

"Astăzi noi avem o dilemă foarte mare, organizăm sărbătorile de Crăciun, sau nu? Toată lumea vrea să ne bage și mai mult în această depresie. Guvernanții în loc să ne spună, locuitorii ai țării, uitați-vă este greu, dar noi vom depăși cu bine. Noi căutăm soluții chiar și în situații foarte complicate și le vom identifica, atât timp cât vom fi uniți. Haideți să ne bucurăm de micile plăceri. Nu poate nimeni să ne fure Crăciunul.", a răspuns Ion Ceban. 

Edilul capitalei a mai dezvăluit și cât va costa tot iluminatul decorativ din Chișinău. 

"115 kw/h pe zi. Asta e tot atât cât un bloc cu 5 etaje de 25 de apartamente. Dacă intrați azi pe culoarele Guvernului e cald de cască mâțele. Această ipocrizie creată artificial. Când îi vezi cum beau bere sub iluminat și hai noi stingem un bec la Căușeni tot nu este corect.", a explicat Ceban.

Primarul a dat asigurări că și în acest an Chișinăul va avea un Brad de Crăciun. 

"Brad vom avea. Și vom avea grijă să avem și generatoare la acești brazi. Noi am renunțat la toate concertele, la toate evenimentele culturale pe care le-am planificat, dar Târg și Brad vom avea. Nu poate nicio guvernare să ne fure Crăciunul. Crăciunul este o sărbătoare de familie. Nu facem mari cheltuieli.", a declarat edilul capitalei.

ABONEAZĂ-TE LA CANALUL NOSTRU DE TELEGRAM - PARANTEZE.MD 

Dionisie Rusu