Decernarea premiilor Nobel din acest an, la Stockholm, a fost anulată, acțiunea fiind o premieră din 1944. Anularea s-a produs din cauza pandemiei de COVID-19, a anunţat Fundaţia Nobel, potrivit AFP şi dpa, transmis de Jurnal

Cu toate acestea, este planificată o ceremonie televizată, ce va fi transmisă din capitala Suediei pe 10 decembrie, în absenţa câştigătorilor care îşi vor primi premiile de la distanţă, în ţările lor.

Numele laureaţilor diferitelor premii (Medicină, Fizică, Chimie, Literatură, Pace şi Economie) vor fi anunţate la datele prevăzute, între 5 şi 12 octombrie, din Stockholm şi Oslo.

„Ultima dată când nu a existat o ceremonie la Stockholm a fost în 1944″, în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, a declarat Gustav Källstrand, istoric al Fundaţiei Nobel, pentru AFP.

„Cu toate acestea, anul acesta va exista o ceremonie digitală”, a precizat el.

Anul acesta, „ideea este ca medaliile şi diplomele să fie înmânate laureaţilor în siguranţă în ţările lor de reşedinţă, cel mai probabil cu ajutorul ambasadelor şi al universităţilor laureaţilor”, a explicat Fundaţia Nobel.

Vezi și: Asasinul lui John Lennon i-a cerut iertare văduvei artistului după 40 de ani de la comiterea faptei