Timp de jumate de an, Asociația Sociologilor și Demografilor din Republica Moldova au elaborat mai multe studii sociologice pe tematici social-politice. Iar rezultatele nu sunt din cele mai îmbucurătoare pentru Partidul Socialiștilor din Moldova. 

Datele prezentate de Asociația Sociologilor și Demografilor din Moldova demonstrează faptul că Partidul Socialiștilor a cărui lider neformal este Igor Dodon, se află în cădere liberă. 

Rezultatul sondajului prezentat, astăzi, 24 septembrie 2020, denotă faptul că PSRM ar obține cu 11,0% mai puțin decât ar fi obținut în luna mai al aceluiași an. Și cu 11,1% mai puțin față de luna iunie 2020.


Amintim că, Igor Dodon a vorbit despre organizarea alegerilor parlamentare anticipate, dacă alianța PSRM-PDM ar rămâne fără majoritate parlamentară. Însă, Curtea Constituțională a precizat că dizolvarea Parlamentului în ultimele șase luni ale mandatului președintelui țării este interzisă în orice circumstanță.

Menţionăm că comparația datelor, a fost realizată în baza rezultatelor studiilor sociologice realizate de  Asociația Sociologilor și Demografilor din Republica Moldova în perioada lunii mai 2020 - luna septebrie 2020.

Vezi și: Cum Igor Dodon a găsit Țapul Ispășitor într-un profesor de Educația Fizică

Dionisie Rusu