În plină pandemie, în timp ce autoritățile au întreprins un șir de măsuri pentru protejarea cetățenilor, administratorul unei săli de forță din Chișinău a decis să-și deschidă ușile pentru clienții fideli.

Cazul respectiv a fost documentat de angajații Inspectoratului național de investigații al Inspectoratului General al Poliției.

În interiorul sălii sportive aveau acces doar clienţii fideli, care anunțau administratorul despre ulterioarele vizite printr-un apel telefonic.

Sala de forță activa contrar Hotărârii nr.8 din data de 15 martie 2020 a Comisiei naționale  extraordinară de sănătate publică și punctului 44 din dispoziția nr.4 din 24.03.2020 a Comisiei situații excepționale, care prevede că activitatea sălilor de sport, centrelor sportive, sălilor de fitnes etc. se sistează pe perioada stării de urgență.

Reprezentantului sălii de forță i-a fost întocmit un proces-verbal de cercetare la fața locului, fiind sancționat cu 75 de mii de lei.

Inspectoratul General al Poliției amintește cetățenilor că măsurile impuse de autorități sunt pentru protejarea vieții și a sănătății lor. Îi îndemnăm să nu se expună riscului și să se conformeze restricțiilor aplicate.

Este posibil ca imaginea să conţină: în aer liber

Vezi și: Pe șase tineri din Bălți, berea i-a costat 132.000 de lei

Dionisie Rusu