Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare (MAIA) condus de Viorel Gherciu a anunțat acum două zile că inițiază modificarea unei hotărâri de guvern pentru aprobarea Regulamentului cu privire la reglementarea activităţilor de cultivare a plantelor care conţin substanţe stupefiante sau psihotrope. Inițiativa a fost supusă consultărilor publice, însă deocamdată sunt zero comentarii, scrie realitatea.md.

În fapt, potrivit Ministerului, modificările vor avea drept scop diferențierea cânepei industriale (cannabis sativa) de alte tipuri de cânepă și ajustarea cadrului normativ național cu reglementările Convenției unice asupra stupefiantelor din 30 martie 1961.

„Modificările ar permite utilizarea cânepei industriale exclusiv în scopuri horticole și industriale”, scrie în anunțul MAIA.

Deci, un proiect abia urmează să fie elaborat. De aceea, propunerile, sugestiile şi recomandările pot fi expediate în adresa Ministerului Agriculturii și Industrie Alimentare și Direcției politici în sectorul vegetal. Doar atenție! Asta e posibil până la data de 28 octombrie 2021.

 

Persoana responsabilă este consultantul principal Ghenadie RUSU care poate fi găsit la numărul de telefon 022-204-540 sau la adresa de e-mail: ghenadie.rusu@maia.gov.md. Anunțul propriu-zis poate fi găsit aici sau aici.

ABONEAZĂ-TE LA CANALUL NOSTRU DE TELEGRAM - PARANTEZE.MD 

Dionisie Rusu