În contextul demarării acțiunilor privind ridicarea automobilelor staționate neregulamentar, Inspectoratului General al Poliției vine cu unele informații suplimentare:

Începând de astăzi, 28 septembrie, Poliția din mun. Chișinău, va acționa în corespundere cu prevederile art.439 Cod contravențional și Hotărârea Guvernului nr.557/2018 pentru aprobarea Regulamentului privind modul de ridicare, transportare, depozitare şi restituire a mijloacelor de transport în cadrul procesului contravențional, cu referire la următoarele:

- atunci când conducătorul a fost înlăturat de la conducere și mijlocul de transport nu poate fi predat proprietarului, posesorului sau reprezentantului lor;

- staționarea mijlocului de transport poate genera un pericol iminent pentru interesul public;

- mijlocul de transport a fost lăsat într-un loc interzis pentru parcare;

- dacă este necesară identificarea proprietarului (posesorului) mijlocului de transport utilizat sau destinat pentru săvârșirea contravenției.

1. În situația ridicării mijlocului de transport și transportării acestuia la parcarea specială a SRL „Magda-Tur” (mun. Chișinău, com. Trușeni, extravilan, str. Calea Trușenilor nr.46.), conducătorul auto, poate întreprinde următoarele acțiuni:

a) să acceseze pagina web a parcării speciale: http://parcarespeciala.md/, pentru a urma pașii indicați și a stabili dacă mijlocul de transport a fost ridicat și transportat la parcarea specială.

Exemplu:
- rubrica „număr auto de înmatriculare” indicați „TEST 01”, după care aplicați „verifică”;
- la rubrica „numărul procesului verbal”, indicați „PV0102030405”, după care aplicați „verifică”;
- în situația în care nu vă este cunoscut numărul procesului verbal, aplicați rubrica „nu am număr”.

b) să apeleze la numerele de telefon ale Serviciilor de gardă:
- Direcția de poliție a mun. Chișinău (022-254-705);
- Direcția patrulare Centru a Inspectoratului național de securitate publică (022-223-059).

c) să apeleze la numărul de telefon al Dispeceratului SRL „MAGDA TUR” (078-307-555).

2. Agentul economic, SRL „MAGDA TUR”, va asigura:
- procesul de ridicare, transportare, depozitare şi restituire a mijloacelor de transport, în strictă corespundere cu prevederile Hotărârii Guvernului nr.557/2018 pentru aprobarea Regulamentului privind modul de ridicare, transportare, depozitare şi restituire a mijloacelor de transport în cadrul procesului contravențional, contractului de prestări servicii nr.10 din 17 august 2020 și a Instrucțiunii cu privire la modul de executare a clauzelor contractului de prestări servicii nr.10 din 17 august 2020;

- compensarea tuturor prejudiciilor cauzate în procesul de ridicare, transportare, depozitare şi restituire a mijloacelor de transport în cadrul procesului contravențional, în corespundere cu Capitolul X din contractul de prestări servicii nr.10 din 17 august 2020.

X. RĂSPUNDEREA PĂRŢILOR

10.1. Prestatorul răspunde în conformitate cu legislația și clauzele prezentului Contract pentru:
a) neexecutarea sau executarea necorespunzătoare a obligațiilor contractuale;
b) deteriorările cauzate mijlocului de transport în timpul ridicării, transportării și depozitării acestuia la parcarea specială;
c) deteriorările cauzate mijlocului de transport din momentul depozitării la parcarea specială și până în momentul restituirii acestuia proprietarului, posesorului sau reprezentantului acestora.

3. Procesul de ridicare, transportare, depozitare şi restituire a mijloacelor de transport în cadrul procesului contravențional, este gestionat printr-o platformă electronică de către Serviciile de gardă ale Direcției de poliție a mun. Chișinău, Direcției patrulare Centru a Inspectoratului național de securitate publică și Dispeceratul SRL „MAGDA TUR”.

4. Prețurile pentru ridicarea,transportarea, depozitarea şi restituirea mijloacelor de transport în cadrul procesului contravențional, sunt stabilite în corespundere cu anexa nr.2 la contractul de prestări servicii nr.10 din 17 august 2020, fiind accesibile și pe pagina web http://parcarespeciala.md/Tarife_parcare_speciala.pdf, anexa nr.2.

Vezi și: Accident TERIBIL la Rîșcani. Trei persoane au decedat, printre care și un bebeluș de 3 luni, după o ceartă în familie