Un membru al grupului de inițiatori ai campaniei „Împreună pentru voi”, Anatol Untură, a prezentat într-o postare pe facebook bilanțul donațiilor, donatorilor dar și bunurile procurate destinate eroilor din prima linie în lupta cu COVID-19.

Anatol Untură, unul din membrii grupului căruia îi aparține inițiativa civică de a ajuta cadrele medicale și nu doar în lupta cu COVID-19, prezintă bilanțul pozitiv al modului cum se mobilizează oamenii pentru a contribui la diminuarea consecințelor provocate de pandemia COVID-19.


„Avem și inițiative absolut formidabile - Chateau Cristi a organizat un festival online, în cadrul căruia s-a adunat suma de 50 000 lei, din care EFRIM ROŞCA Asociații - 20 000!” anunță Anatol.

Acesta mai scrie că inițiativa civică „Împreună pentru voi!” a devenit parte și a unui teledon mare și important care va avea loc în ziua de Paște. Iar suma totală adunată la moment este de 4 215 000 de lei.

„Absolut fantastic rezultat!” susține Anatol Untură.

Raportul a ceea ce au reușit să facă zilele acestea:

„* La CNAMUP s-a livrat 200 l dezinfectant, 250 l săpun antibacterian, pentru medicii de familie. 200 l dezinfectant și 250 l sapun antib livrate la depozitul Imsp Clinica Emilian Cotaga. Aceste cantitati oferite de compania Rodital Lux Demo.md in suma de 50 mii lei, parte a campaniei. Director Ilarion Misnei

* Au fost livrate 410 combinezoane cu măști.

* Am oferit hrană pentru 50 studenti voluntari de la USMF "Nicolae Testemiţanu", care asamblează viziere!

* Campaniei s-a alăturat compania Casa Curată care a livrat produse de igiena la spitalul Toma Ciorba in jur de 20 mii lei.

* Au fost comandate la Intreprinderea de Stat "Rusca" încă 10 mii măști și deja livrate săptămâna aceasta către spitale cu pacienți COVID-19.

* S-au donat 1 000 măști și 10 000 perechi mănuși plus dezinfectant pentru IP Orhei.

* Ieri, Institutul Mamei și Copilului a primit cu titlul de donație un lot de ajutor de 350 combinezoane de protecție de diferite mărimi și 200 litri de dezinfectant pentru mâini și suprafețe.

Și asta nu e tot.

Am negociat și achitat un lot enorm de produse și echipamente, care acum e în drum spre țară și care va ajunge saptămâna viitoare. E un lot important despre care voi scrie adăugător pentru ca s-a adunat o lista coordonată cu autoritățile și cu companiile mari care ne-au ajutat, Kaufland Moldova, Fundatia Soros-Moldova, Purcari Wines.” a scris Anatol Untură.

Inițiatorii campaniei garantează transparență maximă atât la capitolul cheltuieli cât și la modul cum sunt distribuite bunurile procurate. 

Puteți dona prin intermediul:

gofundme.com

caritate.md

Facebook.com/donate

Dionisie Rusu