Republica Moldova trebuie să urmeze de urgență exemplul altor state europene și să relanseze activitatea economică. În caz contrar, oamenii vor muri de foame, avertizează liderul Partidului Politic „ȘOR”, deputatul Ilan Șor. Într-un mesaj video pe contul său de Facebook, el arată că autoritățile transmit mesaje diferite în societate, debusolând-o și mai mult, iar singura soluție este reluarea producției, relatează UNIMEDIA.

Ilan Șor dă mai multe exemple în care președintele Igor Dodon și premierul Ion Chicu, parcă s-a juca de-a polițistul rău și polițistul bun, transmit mesaj total diferite, în ce privește starea de lucruri și situația reală din țară din țară.
„Nu este vesel să asculți cum Dodon spune că situația este sub control, iar Chicu avertizează că fără credite, din luna mai nu va mai putea achita salariile și pensiile. Ei blufează pentru a minți din nou oamenii”, menționează Ilan Șor.

Situația reală este că trebuie să înceapă neapărat activitatea economică, așa cum au procedat un șir de state europene, susține liderul politic.

„Avem o singură ieșire - să urmăm exemplul multor altor state, inclusiv al Belarusului unde oamenii sănătoși își pun măști și mănuși și merg la lucru. Bineînțeles, trebuie să securizăm oamenii din grupele de risc, dar dacă nu vom merge la lucru ne vom confrunta cu o adevărată foamete”, avertizează Ilan Șor.

El accentuează că economia nu trebuie relaxată, dar relansată. În caz contrar, urmările vor fi grave.

„Nu trebuie, așa cum spun Dodon și Chicu să relaxăm economia, dar să o renaștem - statul să construiască întreprinderi, iar oamenii să meargă la lucru. Altfel nu vom supraviețui. Pseudogrija lui Dodon și Chicu ne va costa foarte și foarte scump”, avertizează Ilan Șor.

Amintim că practic de o lună jumătate activitatea economică în Republica Moldova a fost stopată. Autoritățile au promis că ar putea fi relansate anumite activități, dar limitate, ceea ce în opinia experților nu va contribui esențial la recuperare.

Vezi și:Om de afaceri despre Președintele Dodon: El nu este LEU, este o HIENĂ



Carolin Minciuc