Pe parcursul ultimelor 24 de oare angajații IGSU au continuat acțiunile de prevenire a inundațiilor în lunca râurilor Prut și Nistru.

Pentru preîntâmpinarea intemperiilor salvatorii în comun cu localnicii și autoritățile publice au consolidat pe parcursul zilei de 30 iunie mai multe diguri de protecție în localități din raioanele Cantemir, Ștefan Vodă, dar și Ungheni, Nisporeni și Hîncești. Dea lungul râului Prut au fost consolidate baraje de protecție între satele Țiganaca și Ghioltosu. La Ungheni lucrările de fortificare a digurilor au continuat în localitatea Măcărești și municipiul Ungheni. În ambele locuri au fost înălțate baraje cu o lungime totală de peste 550 m și o înălțime de 0,5 m, fiind utilizate 10 unități de tehnică.

Acțiuni similare au avut loc și în raioanele Hâncești și Nisporeni, în localitățile Nemțeni și Grozești. În lunca fluviului Nistru lucrările de fortificare a digurilor au continuat în localitățile Cioburciu și Crocmaz, raionul Ștefan Vodă. Pentru prevenirea riscurilor și a consecințelor intemperiilor, situația din țară va fi monitorizată în continuare de angajații IGSU prin intermediul subdiviziunilor teritoriale și a Centrului Operațional de Dirijare în Situații Excepționale.