Liderului Platformei DA, Andrei Năstase i s-a făcut o mare nedreptate. El a crescut ca politician când puțini îndrăzneau să ridice capul, dar Maia Sandu a fost mai abilă în jocurile politice de culise și-a știut să-l joace pe Năstase. Declarațiile au fost făcute de comentatorul politic Igor Volnițchi, în cadrul emisiunii „Puterea a Patra” de la N4.

Eu consider că lui Andrei Năstase i s-a făcut o mare nedreptate. Andrei Năstase a crescut ca politician, a apărut ca politician într-o periodă în care nu mulți încercau și îndrăzneau să ridice capul, el a ieșit pe baricade, el a mobilizat...aduceți-vă aminte de protestul din 6 septembrie 2015. A adus în stradă peste 100.000 de oameni, bine nu e doar meritul lui dar el era în acea echipă. Andrei Năstase probabil e unicul politician care a apărut și a crescut în stradă împreună cu proiectul său politic. De aceea eu consider că i s-a făcut o nedreptate, dar, Năstase fiind un politician de baricade, un politician bun de stradă, la un moment dat s-a pierdut în momentele în care a intrat pe ușile clădirilor care reprezintă puterea, pentru că el nu se simțea acolo confortabil și de acest lucru a profitat alții. Nu zic că intenționat sau neintenționat dar Andrei Năstase a fost câteva conjuncturi când nu s-a poziționat corect ca un politician, el era deprins să lupte și iată când s-a pomenit în vrejile intrigilor care de fapt determină ceea ce de fapt înseamnă politică, el nu a  știut să facă față și în rezultat a pierdut pentru o perioadă de timp prim-planul. Dar Andrie Năstase a mai făcut unile cedări. 

Andrei Năstase și Maia Sandu sunt unii din puținele tandemuri de succes din politica moldovenească și ei se completau reciproc până la o anumită etapă. Este adevărat, au fost situații când Maia Sandu a știut să scoată maximum de benificii pentru sine, lăsându-l pe Năstase cu echipa sa pe un plan secund.” a declarat acesta.

Vezi și: Se destramă coaliția? Patru membri ai PD din Biroul Executiv vor ca democrații să se lase de Guvernare

Anatolie Chirilov