Simona Halep (locul 3 WTA) s-a calificat în semifinalele turneului de la Stuttgart după ce a trecut de Ekaterina Alexandrova, scor 6-1, 6-4, iar în penultimul act se va duela cu Aryna Sabalenka (locul 7 WTA).

Meciul Simona Halep - Aryna Sabalenka, din semifinalele turneului de la Stuttgart, va avea loc sâmbătă, în jurul orei 19:30. Sabalenka a trecut de Kontaveit în sferturi, scor 7-5, 4-6, 6-1.

Aryna Sabalenka a câștigat primul set, scor 7-5, dar Anett Kontaveit a avut puterea să revină în meci. Jucătoarea din Estonia a început perfect setul secund și a condus cu 4-0, dar apoi a trăit periculos. Sabalenka a redus diferența până la 4-5, când a avut chiar și minge de break. Kontaveit a reușit să-și adjudece cu mari emoții setul secund, scor 6-4, după ce Sabalenka a salvat patru mingi de set.

Setul decisiv a început sub semnul echilibrului, dar Sabalenka a reușit să se desprindă în final. Kontaveit a salvat două mingi de meci la 5-1, dar Sabalenka și-a câștigat serviciul în cele din urmă și s-a impus cu 7-5, 4-6, 6-1.

Halep spune că se simte foarte bine în acest moment și nu mai are nicio problemă la umăr: "Știam ce trebuie să joc contra ei, m-a învins acum câteva săptămâni. Am fost solidă pe serivicu, este o jucătoare care dă foarte drept, foarte apăsat. Este foarte greu să dai mingea cât se poate de lung. În setul doi și-a ridicat puțin nivelul, eu cred că am făcut un pas în spate și am așteptat mai mult.

Nu am simțit durere nici azi, dar în continuare nu voi servi la putere maximă și cred că am jucat foarte bine după o perioadă foarte lungă.

Învăț lecția când pierd un meci și încep să joc mai bine. Am avut încredere că pe zgură este șansa mea. Îmi place suprafața și mă simt mai bine pe zgură. De la zi la zi am jucat mai bine, din punctul meu de vedere. Sper a treia oară să fie cu noroc și să mă calific în finală, terenul poate nu e preferatul meu, pentru că alunecă, dar e zgură, e un plus pentru mine. Dacă mâine voi lupta, am șansa mea să câștig", a spus Simona Halep, pentru Digi Sport.