Franța schimbă regulile jocului pentru modele, la castinguri sau joburi, sunt nevoite să prezinte un certificat medical care să ateste starea lor de sănătate. Mai exact, francezii vor să prevină anorexia în rândul tinerelor modele.

Ivan a făcut cunoștință cu lumea modellingului dintr-o pură întâmplare, la vârsta de 17 ani. A fost descoperit de o fotografă în Vama Veche, iar de atunci a decis că asta vrea să facă toată viața.

„Contează foarte mult atitudinea și cine ești tu. Clientul când te vede te ține minte, iar dacă tu treci prin fața clientului nevăzut, normal că nu o să iei joburi și că nu o să poți să lucrezi în domeniu așa cum poate speri”, povestește fotomodelul Ivan Claudiu.

Tentația lumii strălucitoare a modei face multe tinere să se înfometeze ca să ajungă la așa numita măsură zero. De multe ori cu riscul de a-și pune în pericol sănătatea și viața. Ivan este unul dintre fericiții genetic construiți cu constituție anorexică. Un client i-a cerut chiar să se îngrașe ca să obțină un job.

„Ei spuneau că dacă nu mă îngraș mă trimit acasă, așa mi se spunea. Și eram pus pe gânduri cum să fac, ce să fac, ca să fie bine, să fie bine pentru toată lumea”, a continuat modelul.

În ultimii ani, în modelling, conceptul de frumusețe se schimbă în favoarea autenticității, iar dacă se întâmplă să fii refuzat de un anumit client, e bine să știi că te poți potrivi pe o altă nișă.

ABONEAZĂ-TE LA CANALUL NOSTRU DE TELEGRAM - PARANTEZE.MD

Carolin Minciuc