În 2020 Paranteze.md scria despre istoria și costul setului de birou care era instalat pe masa lui Igor Dodon de la Președinție. Cu o valoare halucinantă de aproape 100.000 de lei, setul re-apare astăzi, 20 ianuarie 2021 într-o poză postată de Ion Ceban, Primarul General al municipiului Chișinău.

Primarul General al Capitalei a postat în seara zilei de 20 ianuarie 2020, poze de la o întrevedere cu Igor Dodon, la moment Președintele Partidului Socialiștilor din Republica Moldova.

Astfel, în fotografia postată de Ion Ceban, reapare setul de birou „ca la Putin”, despre care Dodon în 2020 spunea că este un cadou de la o organizație din Rusia și că acest set rămâne în birou și pentru următorii președinți.


Între timp, Igor Dodon pare că s-a răzgândit și a luat cu el de la Președinție nu doar setul de birou „ca la Putin”, dar și lampa de masă. Presupunem că fotografia postată de Ion Ceban a fost făcută în biroul lui Igor Dodon de la sediul PSRM.


În 2020, Igor Dodon a oferit jurnaliștilor careva detalii despre acel set de birou scump:

,,În 2017, dacă nu greșesc, atunci când a avut loc Forumul în Republica Moldova cu o organizație din Rusia, ei au venit la mine și mi l-au dăruit și el rămâne în birou, și pentru următorii președinți, este un lucru frumos.” spunea Dodon.

Tot atunci, redacția noastră Paranteze.MD, a aflat cât costă acest set d ecare Igor Dodon nu se desparte.

Conform site-ului Fabricii de arme Zlatoust, setul de pe masa președintelui Dodon costă 405 990 de ruble rusești, aproximativ 100 000 de lei.