Caz ieșit din comun în satul Fârlădeni, Hâncești. Un locuitor al satului a dat buzna în Primăriei ieri, 18 aprilie, și a snopit în bătaie primarul care a mers acolo ca să conecteze căldura, scrie Jurnal.md.

Solicitat de Jurnal.md, primarul Pavel Barbos ne-a informat că inițial s-a întâlnit pe drum cu Vladimir Cociorvă, consăteanul care l-a agresat. Acesta i-a făcut semn să oprească mașina și a început să-l înjure de mama focului.

„Era în stare de ebrietate, dar m-am oprit ca să văd ce vrea și să încerc cumva, să-l liniștesc. Am văzut că nu am cu cine vorbi, am urcat în mașină și mi-am continuat drumul. Am mers la primărie ca să conectez căldura. Dar a venit și el din urmă”, a declarat alesul local, pentru Jurnal.md.

Bărbatul a dat buzna în incinta primăriei, a urcat la etajul doi și, potrivit primarului, a sărit la bătaie cu pumnii și picioarele la acesta. În timpul încăierării a distrus mai multe obiecte, o vază, o glastră cu flori, au căzut scaune și lucrurile de pe masa primarului.

„Eu am aproape 60 de ani. El e mai tânăr. M-a lovit cu pumnii și picioarele. A început să-mi curgă sânge din nas. M-a numit cu tot felul de cuvinte... Unde s-a mai pomenit așa ceva, oameni buni? Suntem încă și cumătri”, spune primarul.

Pavel Barbos (PSRM) crede că de vină ar fi doi consilieri care au ajuns în consiliu pe listele blocului ACUM.

„De vină e politica. Ei îl provoacă să se certe cu mine. Nu le plac viziunile mele. Azi am mers la medicul legist. El a fost reținut pentru 72 de ore. Nu țin neapărat să-l bag după gratii, poliția urmează să decidă asupra gradului de vinovăție și pagubelor provocate”, spune primarul.

De cealaltă parte, soția bătăușului, doamna Zinaida, ne spune că alta ar fi cauza incidentului. Vladimir Cociorvă și primarul sunt într-un litigiu din cauza unui magazin pe care îl deține soțul ei.

„Nu am discutat cu soțul meu, dar cred că aceasta e cauza. S-au adunat mai multe, eu personal regret cele întâmplate”, ne-a spus femeia.

Potrivit IP Hâncești, poliția a fost chemată în jurul orei 15:00. Agresorul s-a comportat neadecvat și obraznic, a deteriorat bunurile din biroul primarului, apoi l-a lovit pe primar cu un obiect în regiunea capului.

Și poliția a stabilit că făptașul de mai mult timp se află în relații ostile cu primarul, care l-ar fi anunțat că îi va lua barul, pe care ultimul îl are în proprietate.

Totodată, s-a stabilit că pe parcursul mai multor luni, între ei au mai fost conflicte, dar fără aplicarea forței fizice.

Ieri bărbatul l-a agresat pe primar în stradă, în fața altor localnici, iar după ce primarul a plecat, făptașul a mers din urma lui, a observat automobilul acestuia la Primărie și a decis să intre, să continue discuția, însă în urma unor replici aprinse s-a iscat bătaia. În urma acesteia, ambii au avut nevoie de îngrijiri medicale.

Agresorul a fost însoțit la IP Hâncești, pentru a fi supus testului alcooloscopic „Drager”, al cărui rezultat a fost de 0,90 mg/l alcool în aerul expirat.

Inspectoratul de poliție Hâncești a inițiat o anchetă pe acest caz, iar bărbatul a fost reținut pentru 72 de ore.