Sub podul din cartierul Telecentru din Chișinău a fost inaugurată astăzi o pictură murală de 4000 de metri pătrați.

Lucrarea a fost realizată în cadrul campaniei naționale de relansare a turismului intern #NeamPornit și reprezintă o simbioză dintre identitatea vizuală a campaniei bazată pe brandul de țară - „Pomul Vieții" și flora/fauna inclusă în Cartea Roșie a Moldovei.

Pictura murală este realizată pe zidurile de sub pod, pe o suprafață de aproximativ 3.800 de metri pătrați, iar pentru execuția acesteia au fost utilizate circa 3,3 tone de vopsea. Lucrările au fost îndeplinite de artistul muralist Dmitri Potapov, desemnat câștigător al concursului de profil, lansat de Pretura sectorului Centru.

Prezent la eveniment, primarul general, Ion Ceban, a adus mulțumiri agenților economici care s-au implicat în implementarea proiectului, menționând că pictura murală din cartierul Telecentru reprezintă o lucrare inedită, un concept turistic care vine să celebreze tradițiile noastre cu experiențe autentice neexplorate.

„Pictura murală reprezintă un proiect de suflet pentru municipalitate, iar actuala administrație are ca obiectiv de a face Chișinăul un oraș în care oamenii să se simtă confortabil. Nu doar prin proiecte de infrastructură, dar prin a reda urbei o frumusețe aparte. Asemenea inițiative ne propunem să realizăm și pe direcțiile de ieșire/intrare din oraș, astfel invităm toți artiștii, precum și agenții economici să vină cu idei pentru proiecte similare", a declarat Ion Ceban.

În context, Rodica Verbeniuc, directorul general al Agenției de Investiții susține că datorită Campaniei naționale #Neampornit, numărul cetățenilor care au vizitat zonele turistice a crescut semnificativ. Astfel, de la începutul campaniei și până în prezent, peste 4000 de turiști au vizitat 700 de locații incluse pe harta www.neampornit.map.md.

De asemenea, pictura a fost iluminată, iar pe perimetru au fost instalate camere de monitorizare video a zonei.

Municipalitatea intenţionează ca în zonă să fi organizate, în anumite zile, târguri tematice sau evenimente culturale și sportive.


Vezi și: DOC // Expulzarea profesorilor turci: Instanța de judecată a publicat extrasul sentinței în cazul fostului Director SIS

Dionisie Rusu