Toate putem experimenta o schimbare radicală atunci când purtăm haine care ne îmbunătățesc aspectul, făcându-ne să ne simțim confortabil în propria piele. Așa cum spune și experta în imagine, George Brescia, autorul cărții Change Your Clothes, Change Your Life: „Fiecare piesă vestimentară pe care o purtați spune totul despre tine și are un impact asupra sentimentului. Găsirea garderobei care te face să te simți încrezătoare și frumoasă este o parte importantă a trăirii unei vieți pe care o iubești, pentru că modul în care te simți afectează tot ceea ce faci.” Și această afirmație nu ar putea fi mai adevărată. Deci, având în vedere acest lucru, ne-am gândit că ar fi important să aflăm despre cele câteva nuanțe care îți pot scoate în evidență culorile naturale.

Șaten

Culoarea închisă a părului este saturată, astfel încât culorile care se potrivesc cel mai bine sunt cele strălucitoare și saturate – fucsia, roșu și turcoaz. Aceste culori complimentează perfect părul. Culorile neutre din paletă sunt negru, gri și alb. Când vine vorba de tipare, folosește-le cu înțelepciune: împreună cu părul tău, aceste culori îți vor evidenția trăsăturile faciale. Nuanțele de bej din ținută te vor face să pari palidă. În plus, alege nuanțele pastelate cu atenție. Singura excepție o fac persoanele cu pielea mai închisă, care pot purta nuanțe de roz, piersică, lavandă, mov și chiar neon.

Blond

Părul blond arată excelent cu albastru bleumarin și camelin. De fapt, tonurile pământii sunt ideale pentru tine, precum și pastelurile ca albastru deschis, roz și piersică. Dacă doriști să folosiți haine cu modele sau imprimeuri, alege dimensiuni mici. Negrul s-ar putea să nu fie cea mai bună alegere, deoarece îți face prezența mai puțin vizibilă, făcându-te să pari timidă. O idee mai bună ar fi să o înlocuiești cu o culoare care este aproape de ea în paletă, ca albastru bleumarin.

Roșcat

Culoarea ta de păr nu va fi niciodată considerată o culoare neutră, cum e cazul blondelor și brunetelor. Este bogat și îndrăzneț, așa că trebuie să fii prudentă cu alegerile din garderobă, pentru a nu exagera. În loc de negru, poartă albastru. Este o culoare complementară cu roșul, așa că te va face să arăți bine. Poțo purta tonuri pământii și ușoare, precum ciocolată, coral, albastru-verde, camelin și verde. Nu purta pasteluri – nu se potricesc cu părul tău.

Brunet

Părul tău reflectă un ton atât de saturat încât culorile care se potrivesc cu această intensitate vor fi cei mai mari aliați ai tăi atunci când vine vorba de alegerile tale vestimentare. Când mergi la cumpărături, caută haine negre, albe, albastre, violet, verzi. Pe de altă parte, evită culorile pale, slab saturate. Singura excepție sunt pastelurile foarte ușoare care pot oferi un contrast incredibil părului tău închis.

Gri platinat

Indiferent dacă dorești o schimbare sau ai decis pur și simplu să nu te mai vopsești, este foarte simplu să te îmbraci, astfel fel încât să se asorteze cu părul tău. Încearcă să porți culori contrastante precum alb și negru. Poți purta, de asemenea, culori bogate precum albastru bleu, violet sau lavandă. Alte opțiuni grozave sunt argintiul și albastru safir și rubiniu. Atenție! Nuanțele de gri și verde nu sunt o alegere potrivită.

Vezi și: Arnold Schwarzenegger, la 73 de ani - Discursul motivațional și sportul ca mod de viață: Nu există nu pot