Mohamed Salah, unul dintre cei mai importanţi oameni din istoria recentă a lui Liverpool, a demonstrat, încă o dată, că nu este mare doar pe teren, ci şi în afara lui.

Presa din Anglia a dezvăluit un gest uriaş făcut de starul „cormoranilor": luna trecută, Salah a scăpat un om al străzii care era batjocorit de un grup de tineri, scrie Digi Sport.

Incidentul s-a petrecut în luna septembrie, când fotbalistul a oprit la o benzinărie şi a observat cum un om al străzii, David Craig pe numele său, era hărţuit de alte câteva persoane.

Starul egiptean a intervenit pe loc, le-a transmis agresorilor că într-o zi ar putea avea şi ei aceeaşi soartă, după care a ajutat victima cu nişte bani.

Gestul a fost surprins pe camerele de supraveghere şi ulterior a ajuns în toată presa engleză.


David Craig i-a mulţumit lui Mohamed Salah

Cel care a fost scăpat de Salah într-un moment dificil a fost ulterior intervievat de jurnaliştii de la The Sun.

„Mo a fost la fel de minunat precum este pe teren pentru Liverpool. A auzit ce îmi spuneau acei tineri, s-a întors la ei şi le-a zis: „Aşa aţi putea ajunge şi voi în câţiva ani”. Am realizat că nu am halucinaţii abia în momentul în care Mo mi-a dat 100 de lire. Ce legendă!", a spus David Craig, pentru sursa citată.

„Mo îi văzuse pe acei tineri care mă hărţuiau. Mă strigau în diferite feluri, mă întrebau de ce cerşesc şi îmi spuneau să-mi găsesc un loc de muncă. Mo a intervenit, iar apoi s-a dus la bancomat. M-a dat pe spate, sunt un mare fan al lui. Mo este un adevărat erou în ochii mei şi vreau să-i mulţumesc!", a mai spus cel ajutat de Salah.

Mohamed Salah, recunoscut pentru gesturile caritabile

Presa engleză susţine că episodul de mai sus s-a petrecut pe 28 septembrie, în seara în care Liverpool o învinsese pe Arsenal cu 3-1 în Premier League, meci în care Salah jucase 90 de minute.

Mohamed Salah este recunoscut pentru gesturile sale caritabile, după ce a susţinut construcţia unui centru medial şi a unei şcoli pentru fete în Egipt, în urmă cu doi ani.

Mohamed Salah s-a remarcat şi pe teren în acest start de campionat: a reuşit 5 goluri în 4 meciuri, în Premier League.

Vezi și: Test important pentru selecționata țării. Meciul Italia – Moldova se joacă astăzi în Florența

Dionisie Rusu