Igor Popa, avocatul ex-premierului Vlad Filat, a declarat că liderul PLDM, în pofida a ceea ce declară în prezent, în anul 2016 l-a sunat personal din celulă, pe președintele de atunci, Nicolae Timofti, ca să-l roage să-l numească pe Vlad Plahotniuc în funcția de Prim-ministru.

„Filat nu doar că a îngenunchiat la picioarele lui Plahotniuc, ei și comunicau în permanent ca să înțelegeți, ei aveau telefon în celulă cu aplicația BRIA, care îi o aduceau un angajat al Penitenciarului. Este și numele lui...Plahotniuc i-a dat lui telefon cu aplicația BRIA, prin care ei comunicau și Filat vorbea credcă săptămânal cu Plahotniuc.

Mai mult ca atât, Filat l-a ajutat pe Plahotniuc cumva să încerce să devină Prim-Ministru și aici întâmplător am aflat și eu despre asta. Deci în seara când trebuia domnul Timofti să i-a decizia ca Plahotniuc să fie Prim-Ministru sau nu, Filat l-a sunat pe acest telefon pe Plahotniuc, era telefonul pe spicher și i-a spus domnului Timofti, că domn președinte, vă rog foarte frumos să-l numiți pe Plahotniuc, Prim-Ministru, pentru că este cea mai bună candidatură...”

Declarațiile de mai sus au fost făcute în direct la Jurnal TV, de către fostul avocat a lui Filat, Igor Popa.

Vezi și: Un deputat readuce în discuție „Reforma administrativ-teritorială”: Subsidiaritate, autonomie locală și descentralizare