În cadrul unei conferințe de presă, deputatul Platforma DA, Iurie Reniță a prezentat ieri, 18 mai 2020, un nou video în care se vede cum Vlad Plahotniuc i-ar fi transmis un pachet cu bani președintelui Igor Dodon.

Procuratura Generală (PG) spune că nu are cum să se autosesizeze în privința imaginilor publicate astăzi de către deputatul Iurie Reniță, care ar demonstra că Igor Dodon primea bani de la Vlad Plahotniuc pentru finanțarea PSRM. Potrivit PG, Iurie Reniță ar urma să depună un denunț.

În cadrul unor schimb de replici pe rețelele de socializare, deputatul Platformei DA, Iurie Reniță a declarat că va pune o sesizare la PG, iar acum se află în proces de elaborare.


Paranteze.md amintește despre faptul că Igor Dodon a reacționat la această înregistrare video, prezentată de deputatul Platformei Demnitate și Adevăr, Iurie Reniță, în care apare președintele șeful statului și fostul președinte al Partidului Democrat, Vladimir Plahotniuc.

Totodată, Paranteze.md va prezentat și opinia fostului procuror-șef suspendat al Procuraturii Anticorupție (PA), Viorel Morari a declarat că codul de Procedură Penală și funcțiile persoanelor care figurează în imaginile video publicate ier de Iurie Reniță, obligă Procuratura Generală să se autosesizeze, chiar dacă anterior Procuratura Anticorupție a refuzat să pornească un proces penal în baza unor imagini similare.

Vezi și: Alexandru Slusari despre noile imagini video cu Dodon: Așteptăm autosesizarea Procuraturii apoi vom iniția procedura de suspendare a președintelui