CIES Football Observatory a alcătuit un clasament al celor mai valoroși fotbaliști născuți după anul 2000.

Într-un clasament alcătuit de specialiștii de la CIES Football Observatory, au fost adaugăti cei mai valoroși fotbaliști din primele 5 campionate ale Europei și care sunt născuti după anul 2000.

Liderul acestui clasament este fundașul canadian al lui Bayern Munchen, Alphonso Davies. Câștigător al Champions League în sezonul trecut, la doar 19 ani, Davies are o valoare de transfer de 180.4 milioane de euro, potrivit sursei citate. Davies implinește astăzi 20 de ani și mai are contract cu Bayern Munchen până în 2025.

Podiumul este completat de atacanții Jadon Sancho (Borussia Dortmund) și Ansu Fati (Barcelona) cu valorile de transfer de 125.6, respectiv 122.7 milioane de euro.

Din TOP 10 mai fac parte Erling Haaland (Borussia Dortmund), Mason Greenwood (Manchester United), Ferran Torres (Manchester City), Bukayo Saka (Arsenal), Deja Kulusevski (Juventus), Phil Foden (Manchester City) și Rodrygo Goes (Real Madrid).

Vezi și: Petrocub a întrerupt șirul de victorii consecutive ale Sheriff Tiraspol. Viespele au pierdut după 15 victorii consecutive