Moldovenii aflați în Germania se plâng pe faptul că nu se pot înregistra prealabil pentru alegerile prezidențiale, deoarece spre surprinderea lor s-au trezit deja înregistrați.

Zilele astea s-a discutat foarte mult despre falsificările în masă a alegerilor prezidențiale, unde moldovenii s-au trezit a fi înregistrați prealabil în Federația Rusă chiar dacă niciodată n-au fost acolo, sau ca în cazul dat se află la mii de km distanță.

Astfel s-a întâmplat și cu un cetățean al Republicii Moldova, care a rămas uimit aflând că este deja înregistrată, cerând ajutor pentru a rezolva acest lucru.

sursa: Instagram/michaelaberdaga

Despre falsificarea acestora, au raporta și colegii de la TV8, „Cutia Neagră”, care au făcut o investigație amplă, în care au demonstrat că o mulțime de oameni fără de a cunoaște și fără acordul lor au fost deja înregistrați.

„Cutia Neagră” a analizat mai multe liste depuse la CEC și a identificat zeci de oameni care de fapt nu se află în Federația Rusă și chiar nu au fost niciodată acolo – nici la muncă, nici în vizită, dar care au semnat că intenționează să voteze pe 1 noiembrie în Rusia. Grav este faptul că în liste sunt persoane care activează în funcții publice, în cadrul autorităților locale conduse de reprezentanți ai Partidului Socialiștilor.


sursa video: TV8

Vezi și: Dacă ajunge Președinte, îl va desemna Maia Sandu Prim-ministru pe Igor Dodon? Răspunsul liderei PAS