Novak Djokovic și soția sa au decis să doneze un milion de euro în scopul achiziționării de ventilatoare care să fie oferite spitalilor din Serbia. 

Novak Djokovic împreuna cu soția sa, Jelena au anunțat în cursul zilei de vineri că vor dona un milion de euro prin intermediul Fundației Novak Djokovic pentru achiziționarea de ventilatoare și alte echipamente medicale care urmează să fie utilizate în spitalele din Serbia în lupta împotriva răspândirii SARS-COV2.

”Vom continua să mobilizăm oamenii care vor să doneze. Nu toată lumea poate ajuta, mulți sunt afectați grav de această situație, dar, din fericire, mulți oameni și numeroase companii pot să o facă. Vom deschide un cont special pentru acaestă situație de urgență, la fel cum am procedat data trecută, când am fost loviți de inundații. Echipa fundației Novak Djokovic lucrează ca o mașinărie bine unsă și este gata să ajute” a declarat liderul ATP.

”Nu ați auzit multe din partea noastră în ultima perioadă cu privire la situația actuală, care a închis ca într-o capcană întreaga lume, întrucât am analizat cu atenție ce se întâmplă, atât pe cont propriu, cât și împreună ci membrii echipei Fundației Novak Djokovic. Ce a devenit clar pentru noi este că situația va fi un maraton, mai degrabă decât un sprint și ar fi bine să ne utilizăm rațional și strategic puterile și resursele pentru a putea rezista până la final. În clipe ca acestea, a avea echipament de înaltă calitate este esențial, mai ales ventilatoare, care pot salva viețile oamenilor,” a spus Jelena Djokovic.

Mai devreme în această săptămână, Roger Federer și Mirka au făcut un gest similar, donând un milion de franci familiilor afectate din Elveția, iar Rafael Nadal a anunțat  demararea unei campanii denumite ”Cea mai mare victorie”, prin care sportivii spanioli sunt chemați să intregească o donație imensă, de 11 milioane de euro menită să ajute peste un milion de oameni pe teritoriul Spaniei.

În prezent, Serbia liderului mondial prezintă 528 de cazuri depistate pozitiv și opt decese cauzate de noul coronavirus