Doi tineri cu vârstele de 25 și respectiv 30 de ani, originari din Moldova cu locul temporar de trai în Rusia, suspectați de contrafacere de bani, reținuți.

Cazul a fost înregistrat în orașul Tiumen. Poliția locală a fost alertată de către o prostituată, care a declarat că a fost achitată cu bani falsificați. În urma căutărilor, forțele de ordine au identificat și reținut suspecții. Aceștia au fost escortați la sectorul de poliția și audiați. Prin urmare s-a aflat că în aceeași zi, tinerii au procurat de la un vânzător de pe internet un telefon mobil cu 18 mii de ruble rusești care s-au dovedit a fi contrafăcute. După care, unul dintre indivizi a cumpărat pastile de stimulare a erecției și a beneficiat de serviciile prostituatei. În ambele cazuri, tânărul a achitat cu bani falși.

Este de menționat că anterior suspectul cu vârsta de 30 de ani se ocupa de comercializarea drogurilor. Potrivit instanței de judecată regionale din Tiumen, ambii indivizi au primit o sentință în funcție de gravitatea infracțiunii.

Tânărul de 25 de ani a fost condamnat pe un termen de trei ani cu suspendare și eliberat în sala de judecată, iar complicele său a fost judecat la un termen de patru ani și șase luni de detenție.

Totodată, poliția locală a declarat că tinerii ar fi ajuns sub influența unui secte, reprezentanții căreia ar fi organizat afacere cu vânzarea banilor contrafăcuți. Alte circumstanțe se stabilesc.

Sursa: Echipa 902

Carolin Minciuc