În cadrul unei noi ediții a vlogg-ului „Președintele Dodon Răspunde”, liderul socialiștilor a fost întrebat de jurnaliști cum comentează scandalul dintre un ex-deputat român și fostul Premier al Republicii Moldova, Ion Chicu, care s-ar putea solda cu retragerea cetățeniei române a fostului șef al executivului moldovenesc.

Jurnalist: Cum comentați scandalul dintre fostul deputat român Constantin Codreanu și Ion Chicu? Domnului Chicu merită să i se retragă cetățenia română?

Igor Dodon: „Dar eu am să întreb altfel, da cei câteva sute de mii de cetățeni moldoveni, cineva spune că-i aproape un milion de cetățeni moldoveni cu cetățenie română, dacă fac ceva ce nu-i place la un deputat român, ce trebuie de retras la toți cetățenia?

Cetățenii moldoveni care au primit cetățenia română, în proporție de 90 la sută, au primit nu pentru că vor UNIRE, România Mare cum cred unii, au primit cetățenia ca să-și rezolve anumită problemă, sau pentru copiii lor ca să meargă la studii, sau ei să poată să meargă fără vize și așa mai departe.

De aceea în cazul acesta, da domnul Chicu are cetățenia română, da el și-a expus opinia clară față de unele procese. Și ce? Care-i problema? Ce fel de abordare bolșevistă, dacă nu ești cu noi înseamnă că trebuie să-ți tăiem capul?! S-or razberi(n.r. se v-or lămuri) ei!”

Amintim că duelul verbal dintre fostul premier Ion Chicu și deputatul român Constantin Codreanu pare să ia amploare. După ce Codreanu a declarat că nu renunță și că va insista pe retragerea cetățeniei române a lui Ion Chicu, fostul prim-ministru a scris că deputatul, prin acțiunile sale, ar pune „în situație jenantă” statul român.

Carolin Minciuc