Ministrul Educației, Igor Șarov, a solicitat să fie investigat cazul profesorului de la Ocnița care se presupune că a făcut la orele de clasă, agitație electorală în favoarea unui candidat la alegerile Prezidențiale din toamnă.

„Este crucial să distingem latura morală de cea legală a evenimentelor relatate de presă. Din punct de vedere legislativ, profesorului îi este aplicabil Art. 135 din Codul Educației și prevederile Codului de Etică al Cadrului Didactic. Invit comunitatea educațională să respecte actele normative menționate”, a scris Șarov pe pagina sa de Facebook.

„Consiliul de Etică al școlii trebuie să determine, dacă cele desfășurate reprezintă o simplă expunere a unor opinii politice într-un cadru informal, eventual provocat și filmat pe ascuns, sau dacă reprezintă o încălcare a Codului de Etică privind normele de conduită în relațiile cu elevii referitor la aspectul politic în școală.”, a mai menționat Igor Șarov.

Astfel, potrivit Codului Educației, dacă se va stabili că pedagogul a încălcat Codul de etică și a admis încălcarea disciplinei de muncă, acesta urmează să fie sancționat.

Paranteze.md amintește că recent, Președintele Igor Dodon a postat pe pagina sa de Facebook, mai multe fotografii realizate în timpul unei vizite la o școală din raionul Drochia, în care apare stând între copii și profesori fără a purta mască și fără a respecta distanța fizică.

Vezi și: (DOC) Mai mulți membri PSRM din Cahul, părăsesc partidul