Documentarul „Grădina Sovietică”, turnat în Republica Moldova, în regia lui Dragoș Turea participă la BEAST Internațional Film Festival, Portugalia, în programul Doc Highlights. Acest program cuprinde 3 documentare de lung metraj reprezentative, și se poziționează în centrul secțiunii Focus România, servind drept fereastră către cinematografia est-europeană văzută prin ochii regizorilor locali, scrie Radio Chișinău.

Stimulat de moartea misterioasă a bunicii sale, Dragoș Turea, un regizor din Republica Moldova, descoperă un experiment științific terifiant. Dragoș investighează planul secret al lui Nikita Hrușciov de a transforma Moldova în Grădina Sovietică pentru aplicarea energiei atomice în agricultura locală.

„Grădina Sovietică” este o producție Parmis Film Studio realizată în coproducție cu ROVA FILM, cu sprijinul Centrului Național al Cinematografiei din Republica Moldova și al Centrului Național al Cinematografiei din România, realizată în colaborare cu SOCIETATEA ROMÂNĂ DE TELEVIZIUNE și ZENITH MEDIA COMMUNICATIONS. „Grădina Sovietică ” a avut premiera internațională, în 2019, la Sarajevo Internațional Film Festival de atunci și până în prezent a participat la numeroase festivaluri internaționale de Film, din aproximativ 20 de țări ale lumii. În 2020 la Gala Cineaștilor din Moldova a obținut titlul de CEL MAI BUN FILM DE LUNGMETRAJ, CEL MAI BUN SCENARIU și MENȚIUNE SPECIALĂ pentru muzica originală. La Uranium Film Festival din Germania filmul a fost decorat cu MENȚIUNE ONORIFICĂ. Documentarul este distribuit internațional de către Syndicado Film Sales, Canada.

Carolin Minciuc