Doctorul american Anthony Fauci, renumit epidemiolog, a declarat că persoanele care suferă de o anumită afecțiune ar trebui să nu se vaccineze împotriva coronavirusului.

Șeful National Institute of Allergy and Infectious Diseases din SUA a spus că trebuie să evite vaccinarea împotriva COVID-19 persoanele care au o istorie de reacții alergice severe.

În Marea Britanie, unde vaccinul Pfizer-BioNTech a început deja să fie administrat, două persoane au suferit reacții alergice puternice după ce l-au primit. Cei doi sunt angajați din sistemul medical care știau că suferă de această afecțiune.

În cazul în care doresc, totuși, să se vaccineze, persoanele aflate în această situație ar trebui să meargă la un centru sau spital capabil să răspundă imediat la efectele secundare menționate, potrivit lui Fauci. „Nu vrei să mergi într-un loc care nu are această capacitate”, a explicat medicul.

Mai multe țări au început deja vaccinarea populației împotriva COVID-19. Vaccinul care a primit undă verde pentru a fi folosit în SUA este cel de la Pfizer-BioNTech.

Sursa: GO4IT

Vezi și: Ce au pățit doi britanici la scurt timp după ce au primit vaccinul anti-Covid. Specialiștii au lansat imediat acest avertisment

Dionisie Rusu