Sistemul de sănătate din Republica Moldova este grav afectat de pandemia COVID-19. Zilnic, zeci de angajați medicali sunt infectați, iar numărul personalului medical decedat din cauza COVID a trecut de 30.

IMSP Spitalul Dermatologie şi Maladii Comunicabile este prima instituție medicală publică care a asigurat toți angajații săi cu asigurare facultativă de sănătate în caz de infectare cu infecția virală SARS-COV-2. Contractul de asigurare a fost semnat cu Compania „Intact Asigurări Generale” S. A.

Pe pagina oficială a spitalului, a fost publicat un mesaj de mulțumire către toți angații medicali, unde și a fost făcut public anunțul.

„Vă mulțumim vouă, medicilor, asistentelor și personalului IMSP Spitalul Dermatologie și Maladii Comunicabile pentru implicare, profesionalism și dedicare în aceste vremuri grele. Cu această ocazie am decis să venim cu un proiect inedit, primul și unicul în sistemul medical din RM. Pentru că ne pasă de sănătatea DVS. am semnat un contract de asigurare facultativa de sănătate și asistență pentru fiecare angajat al instituției: „Dereglarea sănătății ca urmare a îmbolnăvirii subite, acute cu infecția virală SARS -CoV-2. Împreună vom reuși!”

De asemenea, directorul spitalului, Iulian Oltu, a scris pe pagina sa de facebook că prima de asigurare a fost achitată din contul surselor financiare a spitalului, iar alături de 16 mii lei alocate de către Guvern în caz de infectare, angajații Spitalului Dermatologie și Maladii Comunicabile o să beneficieze și de recompensă în valoare de pînă la 8 mii lei pentru acoperirea cheltuielilor legate de tratament.


Vezi și: Bărbatul care a intrat cu mașina în cordonul de poliție la un protest din 2017, eliberat de Stoianoglo

Dionisie Rusu