Platforma DA solicită Procurorului General informații privind procesele penale ale persoanelor implicate în fraudarea concursului de concesionare a Aeroportului, Air Moldova, GSA, precum și ale celor care au alocat și nu au restituit banii din buget în anii 2014-2015 ca sustinere pentru deponenții celor 3 bănci sistemice.

Vicepreședintele formațiunii, deputatul Igor Munteanu, a semnat demersul, dată fiind perioada de timp destul de mare de când raportul comisiei de anchetă pe care a condus-o a prezentat toate detaliile necesare pentru ca subiectul concesionării ilicite a Aeroportului să fie transpus inclusiv într-un proces de urmărire penală:

„E timpul sa aflăm nume și învinuiri. Pe dosarele de rezonanță care ne-au încărunțit. Vrem ca aceste nume sa fie pronunțate apăsat de actualul Procuror General. E ultima lui șansă. Au trecut ani de cercetare penală și control judiciar. Miercuri, am solicitat Procurorului general să ne comunice care este statutul procesual penal al persoanelor implicate în fraudarea concursului de concesionare al Aeroportului, AIR Moldova, GSA.”

De asemenea, Igor Munteanu cere informații privind statutul persoanelor oficiale care au contribuit la realizarea jafului secolului:

„La fel, am cerut sa știm calificarea penală a persoanelor din Guvernul RM care au alocat și nu au restituit banii din buget în anii 2014-2015 ca sustinere pentru deponenții celor 3 bănci sistemice (BEM, BS și Unibank). Asta cer toți cetățenii onești din RM.

ABONEAZĂ-TE LA CANALUL NOSTRU DE TELEGRAM - PARANTEZE.MD