Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a transmis Guvernului un plan de acțiuni imediate care să ajute economia pe timp de criză. Anunțul a fost făcut prin intermediul unei postări pe facebook.

Azi am transmis Guvernului un plan de acțiuni imediate care să ajute economia pe timp de criză. E vorba de o serie de măsuri care să permită întreprinderilor mici și agricultorilor să acceseze mai ușor resursele financiare necesare, cu ajutorul fondului de garantare a creditelor.

Conform acestui plan, fondul de garantare va crește până la peste 1,5 mlrd de lei. O parte importantă din plan ține de informarea mediului de afaceri despre această oportunitate și simplificarea procedurilor de accesare a banilor. Contez pe solidaritatea tuturor, inclusiv a băncilor, în implementarea acestor măsuri.

Maia Sandu susține că guvernul are toate pârghiile și fondurile necesare pentru a pune acest plan în practică. Implementarea lui va permite oamenilor de afaceri să se crediteze mai ușor, să pornească lucrările de primăvară, să păstreze locurile de muncă.


Scrisoare-PRM-12.03.2021 by Paranteze.MD on Scribd


Dionisie Rusu