Deputații PPDA. Alexandru Slusari și Liviu Vovc au făcut, astăzi, mai multe demersuri. Un demers fiind înaintat Procuraturii Republicii Moldova, celălalt Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, despre acest lucru au anunțat pe pagina de Facebook.

„1. În ultimul timp Uniunea Europeană a condiționat mereu acordarea asistenței macrofinanciare Republicii Moldova cu rezultate reale în cadrul investigării furtului miliardului. Din surse demne de încredere am fost informat că deja există două anchete paralele pe acest dosar. Vreau să înțeleg dacă este adevărată această informație și dacă da, atunci care este logica acestei decizii incoerente. Totodată, solicit Procurorului General informația despre dosarele legate de concesionarea Aeroportului Internațional Chișinău și despre privatizările/concesionările dubioase din perioada 2017-2018. Din august 2019 au trecut 8 luni. N-am auzit să aibă vreun statut procesual Iurii Leancă, Valeriu Lazar, cumătru lui Dodon Tudor Copaci, demnitarii de stat din Guvernul Filip, responsabili pentru privatizări. Noi nu vom uita niciodată aceste escrocherii incalificabile și nu vom permite autorităților să facă pe не знаю!

2. Împreună cu Liviu Vovc am întocmit un demers din numele fracțiunii Platforma DA în adresa Ministerului Sănătății. Cerem TRANSPARENȚĂ în statistica celor infectați. Să fie anunțată zilnic cifra cumulativă a oamenilor, care au fost contaminați, însă se tratează la domiciliu. În același timp solicităm informații cu privire la nivelul de asigurare a mediciilor de familie cu echipament de protecție. Totodată, după mai multe discuții cu medici din zeci de spitale raionale, solicităm informația reală despre stocurile de echipamente de protecție pentru fiecare instituție medicală. Deja toata societatea cunoaște că avem cea mai mare rată a medicilor infectați din Europa! ” se arată într-o postare pe Facebook.

 

Vezi și: LIVE // Autoritățile profită de Situația de Urgență și distrug „Orășelul Protestatar”: Nici pe timpul lui Plaha nu era așa ceva