Dinamo Kiev, liderul campionatului de fotbal al Ucrainei, echipă antrenată de Mircea Lucescu, s-a impus sâmbătă cu 2-0 pe terenul modestei Inhuleţ Petrove, într-un meci din etapa a 10-a, transmite EFE.

Golurile lui Denis Garmaş (minutul 15) şi Mikola Şaparenko (80) au adus victoria lui Dinamo Kiev, care va juca marţi acasă cu FC Barcelona în Liga Campionilor. Românul Tudor Băluţă l-a înlocuit pe autorul primului gol în minutul 90+1.

Lucescu nu a putut conta pe zece jucători infectaţi cu coronavirus, printre ei fiind şi piese de bază, ca Serghei Sidorciuk şi Viktor Ţigankov, autorul golului echipei sale în meciul de pe Nou Camp (1-2). Tehnicianul a recuperat însă câţiva titulari, ca fundaşii Vitali Mikolenko şi Aleksandr Karavaev şi mijlocaşii Garmaş şi Şaparenko.

Dinamo nu s-a putut baza, din cauza coronavirusului, pe cel care este în mod normal al treilea său portar, Ruslan Nesceret, care a lăsat o impresie deosebită în primul meci cu Barca. În schimb, a revenit între buturi titularul obişnuit, Ghiorghi Buşcean.

Dinamo a acumulat 23 de puncte şi este la 4 puncte de a doua clasată, marea sa rivală Şahtior Doneţk, care o va întâlni sâmbătă pe Dnipro-1.

Sursa: Agerpres

Carolin Minciuc