Diego Maradona a fost internat într-un spitalul din Argentina din cauza unor „probleme de sănătate”, care nu ar fi fost declanșate de COVID-19. Medicul său personal a anunțat că starea de sănătate a celebrului fotbalist nu ar fi una gravă.

Maradona, în vârstă de 60 de ani, a fost internat la clinica Ipensa din La Plata, situată la aproximativ o oră de Buenos Aires. Maradona antrenează clubul local Gimnasia y Esgrima. Maradona, care a câștigat Cupa Mondială cu Argentina în 1986 și la nivel mondial este considerat unul dintre cei mai mari jucători din toate timpurile, a fost internat în spital pentru a fi supus mai multor teste, a anunțat medicul său, Leopoldo Luque, potrivit Reuters.

Acesta nu se simțea prea bine de ceva timp și va fi ținut sub observație „cel puțin trei zile”, a declarat medicul Luque.

Nu este bine din punct de vedere psihologic și asta are un impact asupra bunăstării sale fizice. Nu se simte atât de bine pe cât aș vrea și așa cum știu că poate fi. Are nevoie de ajutor, acesta este momentul să-l ajutăm. Diego este o persoană care se simte uneori excelent și uneori nu prea. S-ar putea simți de 10.000 de ori mai bine. Și faptul că l-am adus aici îl ajută. Este foarte dificil să fii Maradona”, a mai declarat medicul acestuia.

Doctorul Luque nu a oferit detalii specifice despre boala lui Maradona, dar a anunțat că nu are legătură cu noul coronavirus. Maradona a apărut ultima dată în public vinerea trecută, la împlinirea vârstei de 60 de ani, înainte de meciul echipei pe care o antrenează împotriva echipei Patronato. Martorii au declarat că nu arăta prea bine și părea slăbit și nu a rămas la stadion să vizioneze meciul.

De-a lungul timpului, Maradona a fost internat de mai multe ori și suspus diverselor proceduri medicale: în ianuarie 2019 a fost internat din cauza sângerărilor la stomac iar în 2018, la Cupa Mondială care a avut loc în Rusia, a leșinat în timpul meciului dintre Argentina și Nigeria.

Diego Maradona a avut probleme de sănătate și în urmă cu mai mulți ani: în 2004 a fost internat în spital din cauza problemelor grave cu inima și plămânii care ar fi fost cauzate de consumul de cocaină. Ulterior, a fost internat în clinici de reabilitare din Cuba și Argentina. De asemenea, în 2005 a fost supus unei operații de micșorare a stomacului pentru a slăbi iar în 2007 s-a internat într-o clinică din Buenos Aires pentru a-și trata dependența de alcool.

Vezi și: Ei vor fi noile STARURI din fotbalul MONDIAL. Cum arată TOP 10 cei mai valoroși fotbaliști născuți după anul 2000