Astăzi, 7 mai, deputații din fracțiunea Partidului Socialiștilor Vlad Batrîncea, Vladimir Odnostalco și Marina Radvan și-au administrat prima doză de vaccin anti- Covid produs de gigantul farmaceutic chinez Sinopharm, informează TRIBUNA cu referire la un comunicat de presă. 

„Astăzi mi-a venit rândul să mă vaccinez. Spre deosebire de unii colegi de-ai mei din alte fracțiuni, nu am încercat să mă imunizez în străinătate, nu am beneficiat de avantajele de la noi. Cred că, în primul rând, trebuie vaccinat personalul medical, profesorii, pensionarii și alți cetățeni din categoria cu risc sporit. Prin urmare, am ales vaccinul care este mai accesibil și suficient de fiabil. Sinopharm este un vaccin de înaltă calitate care a fost testat în multe țări”, a remarcat Vlad Batrîncea.

Vicepreședintele Parlamentului RM, președintele Grupului parlamentar de prietenie cu Republica Populară Chineză, Vlad Batrîncea, a mulțumit încă o dată partenerilor chinezi, care au răspuns foarte rapid cererii de ajutor. Amintim că, un lot de vaccinuri din Republica Populară Chineză au fost livrate în Moldova pe 27 aprilie după ce președintele Zinaida Greceanîi s-a adresat Președintelui Comitetului Permanent al Adunării Naționale a Reprezentanților Poporului din China Li Zhanshu, pe 4 martie curent.

Moldova a primit 150 de mii de doze de vaccin Sinopharm, oferite de autoritățile chineze cu titlu gratuit, și 100 de mii de doze de SinoVac, procurate din fondurile bugetare ale Republicii Moldova.

Sursa: tribuna.md