Președintele PAS, Igor Grosu, împreună cu deputații Sergiu Litvinenco, Petru Frunze, Mihai Popșoi, dar și vicepreședinta PAS, Natalia Gavrilița, se află într-o vizită de lucru la București. Prima întrevedere a fost cu președintele Camerei Deputaților, Ludovic Orban. Conform unui comunicat de presă al PAS, Orban a fost mereu un susținător al proceselor democratice din Republica Moldova și a venit în ajutorul cetățenilor în cele mai dificile momente.

„I-am mulțumit pentru susținerea fermă și ajutorul constant oferit de România. Guvernul Orban a fost alături de cetățenii noștri încă de la începutul pandemiei când la Chișinău au ajuns loturi impunătoare cu echipamente, materiale și medicamente necesare pentru cetățenii Republicii Moldova în lupta contra epidemia de COVID-19. Le mulțumesc încă o data medicilor și asistenților români, care ne-au ajutat în cele mai grele momente.

Am discutat și despre situația politică internă din Republica Moldova și despre necesitatea alegerilor anticipate. Oamenii își doresc un Parlament curat şi o guvernare responsabilă, cu instituții funcționale. România este gata să intensifice semnificativ susținerea Republicii Moldova atunci când țara noastră va avea un Guvern responsabil susținut de un Parlament credibil, implementând proiecte importante pentru ca oamenii să trăiască mai bine.

De asemenea, am convenit să continuăm colaborarea dintre partidele pe care le reprezentăm, PNL și PAS”, a scris Igor Grosu.

ABONEAZĂ-TE LA CANALUL NOSTRU DE TELEGRAM - PARANTEZE.MD
Dionisie Rusu