Deputatul Platformei „Pentru Moldova”, Denis Ulanov, este gata să voteze personal pentru retragerea imunității sale parlamentare, fiind convins că își va demonstra nevinovăția la acuzațiile aduse de procurorul general.

În același timp, el și-a exprimat nedumerirea în privința momentului în care a parvenit cererea procurorului, având în vedere situația politică din țară, potrivit partidulsor.md.

Totodată, Denis Ulanov a anunțat că a cerut în repetate rânduri să fie audiat de procurori, fără a primi vreun răspuns, iar acum îi sunt aduse acuzații, fără ca măcar să fi fost interogat.

Denis Ulanov a declarat în plenul Parlamentului că încă în anul 2020, atunci când în presă au apărut materiale în care i se încrimina participarea la așa-numitul furt al miliardului, a depus demersuri la Procuratura Gnerală și PCCOCS în care solicita să fie interogat, dar fără vreun rezultat.

El a susține că acuzațiile i-ar fi aduse pentru activitatea sa în calitate de avocat în dosarul pe numele lui Ilan Șor.

Denis Ulanov a pus sub semnul întrebării corectitudinea acțiunilor procuraturii.

„În ce măsură putea să ajungă să mă învinuiască fără a mă interoga, provoacă semne de întrebare”, a declarat acesta.

De asemenea, el a făcut referire la perioada în care vine cererea - între desemnarea unui candidat la funcția de premier și ședința la care trebuie să fie votat Guvernul. „Probabil le încurcă niște voturi”.

Denis Ulanov a precizat că este gata să renunțe la imunitatea parlamentară, dar a solicitat să-i fie respectate drepturile și procedurile.

„Singurul lucru pe care îl solicit este să fie respectată procedura. Să-mi fie oferit timp să mă pregătesc suficient. Am anunțat că nu intenționez să plec nicăieri. Sunt convins că îmi voi demonstra nevinovăția”, a concluzionat Denis Ulanov.


Sursa: Știri.md

Carolin Minciuc