Comisia Electorală Centrală a respins la data de 18 septembrie 2020, cererea de înregistrare a lui Andrian Candu la alegerile prezidențiale.

La 3 zile de la decia CEC, deputatul PRO Moldova, Sergiu Sîrbu a  a contestat la Curtea de Apel Chișinău decizia Comisiei Electorale Centrale, prin care au respins cererea de înregistrare a lui Andrian Candu ca candidat la alegerile prezidențaile.


Astăzi „Magistrații de la Curtea de Apel au luat o pauză în ședința în cazul candidatului PRO MOLDOVA, Andrian Candu, până mâine, ora 11:00, când va avea loc partea finală, a pledoariilor, și decizia Curții. ” a anunțat liderul PRO Moldova după prima ședință de la depunerea contestării. 

Paranteze.md amintește că în cadrul unui interviu acordat pentru Europa Liberă, analistul politic, Nicolae Negru, a declarat că hotărârea emisă de Comisia Electorală Centrală prin care a decis să nu-l înregistreze în cursa electorală pe candidatul din partea Partidului Politic „PRO MOLDOVA„ Andrian Candu, îl favorizează pe Președintele țării, Igor Dodon.