Mierea este extrem de sănătoasă pentru organismul nostru și este folosită ca îndulcitor. Mulți oameni o consumă în sezonul rece pentru a întări imunitatea, dar specialiștii avertizează. În acest articol veți afla de ce nu este bine să pui miere în ceaiul fierbine. Iată care este explicația!

Mierea este foarte populară în țara noastră pentru efectele uluitoare pe care le are asupra organismului nostru. Multe persoane o folosesc în locul zahărului pentru a prepara un ceai sau o limonadă. De-a lungul timpului, acest aliment s-a remarcat prin numeroasele beneficii pe care le are asupra sănătății noastre. În primul rand, specialiștii au constat că are efecte uimitoare în tratarea și prevenirea obezității și consumul ei în locul zahărului ajută la prevenirea cariilor dentare.

Mierea de albine are și efecte anti-inflamatorii, motiv pentru care este recomandată pentru a reduce simptomele ușoare ale alergiilor sezoniere. Explicația este aceea că alimentul conține cantități mici de polen, iar dacă organismul este expus la cantități moderate, ea poate declanșa un răspuns imun al organismului care produce anticorpi la polen. Organismul se va obișnui cu factorii externi și nu va mai răspunde alergic, fiind expus în mod repetat la polen.

Nutriționiștii recomandă consumarea unei lingurițe cu miere de dimineață, deoarece este o sursă importantă de energie. Acest aliment este, de fapt, un zahăr natural care intră direct în fluxul sangvin și poate oferi un plus rapid de energie.

De asemenea, consumul de miere este foarte bun în cazul menopauzei premature, al osteoporozei, laringitelor, amigdalitelor, răcelilor și bronșitelor. Numeroasele cercetări care s-au făcut au demonstrat faptul că are rolul de a întări imunitatea. În plus, ajută la digestie și la un somn odihnitor. Mierea reprezintă un adevărat medicament natural și ajută la vindecarea unui număr impresionant de afecțiuni.

Dacă dorești să te bucuri de toate aceste beneficii, mierea trebuie consumată corect, Altfel, poate fi toxică. Specialiștii au descoperit faptul că nu este indicat să o combini cu lichide care au o temperatură de peste 40 de grade Cesius. Folosită în mod greșit, mierea ne poate provoca diverse neplăceri.

Explicația specialiștilor

De ce nu e bine să o folosim în lichide fierbinți? Ei bine, specialiștii susțin că enzimele și vitaminele C și B1 sunt distruse la temperaturi mai mari de 40 de grade Celsius, astfel că mierea de albine iși pierde majoritatea nutrienților la temperaturi mari.

Concret, alimentul minune conține cantități minime de HMF (hidroximetilfurfural), o aldehidă care apare prin deshidratarea unor zaharuri și a cărei concentrație crește la o temperatură mai mare de 40 grade. Mai exact, un compus toxic. Această concentrație a fost descoperită în laboratoarele de specilitate.

Testele au arătat că mierea este un adevărat pericol pentru sănătatea noastră dacă este supusă la temperaturi de peste 40 de grade sau dacă a fost contrafacută cu glucoză industrială. De asemenea, acest aliment, nu trebuie să fie mai vechi de câțiva ani.

Sursa: Știri din Lume