Suntem la doar câteva luni distanță de lansarea oficială iPhone 12. Detaliile pe care Apple le protejează atât de strict despre noile sale telefoane sunt însă disponibile „la liber” pe internet, deja. Astfel, faptul că deja putem vedea machete realiste care ne spun cum arată modelele iPhone 12 în cele trei dimensiuni de ecran, nu ne mai surprinde. Totuși, aceste machete sunt cel mai apropiat lucru pe care îl avem să ne arate forma și design-ul exterior al telefoanelor.

Cum arată iPhone 12 în comparație cu 12 Pro și 12 Pro Max

Au apărut pe Twitter, pe contul lui Sonny Dickinson, un „leaker” cunoscut, trei fotografii care prezintă cum arată design-ul a trei dintre cele patru modele iPhone 12. Este vorba despre modelul de bază, iPhone 12, cu ecran de 5,4” și despre cele două modele „Pro”, cu ecrane de 6,1, respectiv 6,7”. În teorie, poziționarea camerelor, butoanelor și forma generală a telefoanelor ar trebui să fie finale. Aceste machete sunt realizate folosind schemele oficiale oferite producătorilor de accesorii, care vor avea deja huse pregătite pentru lansarea telefoanelor.


Putem vedea astfel diferența de dimensiune fizică între cele trei modele. De exemplu, modelul iPhone 12 standard pare să fie chiar mai mic și decât modelul iPhone SE din prezent, care are un ecran de 4,7”, însă este la fel de mare precum modelul iPhone X, XS sau 11 Pro. Acesta ar putea fi cu adevărat cel mai compact smartphone echipat cu hardware puternic de pe piață.

Apoi avem modelele Pro, care nu par să fie cu mult diferite față de variantele iPhone din prezent. Modelul de 6,1” pare să fie cu doar puțin mai mic decât un iPhone 11 din prezent, care are un ecran la fel de mare. În același timp, modelul iPhone 12 Pro Max pare să fie mai mare decât un iPhone 11 Pro Max.

Noile modele de iPhone vor fi diferite și la interior

La nivel de detalii interesante, se pare că la interior se întâmplă câteva schimbări importante. De exemplu, placa de bază ar putea fi mutată de pe partea dreaptă pe cea stângă a telefonului. Acest lucru este sugerat de slot-ul pentru cartelă de pe modelul Max. De asemenea, modelul Max are un spațiu decupat în carcasă pe partea din dreapta. Nu știm exact ce rol va avea acest decupaj. Este posibil să fie vorba despre poziționarea antenei mmWave. Alte zvonuri ar sugera că este vorba despre un port magnetic pentru un stylus Apple Pencil.


Ce nu pare a fi final în aceste machete este design-ul camerelor. De asemenea, lipsește modelul iPhone 12 Plus/Max, care ar trebui să vină tot cu ecran de 6,1”. Zvonurile din trecut vorbeau despre o cameră dublă pe iPhone 12 și iPhone 12 Max. Doar modelele Pro și Pro Max ar putea beneficia de cameră triplă. De altfel, modelele Pro ar putea beneficia și de un senzor LiDAR. Astfel, modulul de cameră ar putea avea un al patrulea obiectiv pe partea din spate.

Vezi și: Nu vă lăsați păcăliți. Mai multe camere pe smartphone nu înseamnă automat fotografii mai bune

Dionisie Rusu