Din cauza lipsei containerelor, unii locuitori din Bălți arungă gunoiul la întâmplare, chiar sub geamurile vecinilor, pe placul câinilor vagabonzi, care așteaptă să se înfrupte din deșeurile menajere. Întreprinderile municipale de resort pasează problema de la una la alta. Viceprimarul Nicolai Grigorișin a cerut socoteală celor de la Direcția Reparații și Construcții Drumuri Bălți, care nu evacuează toate deșeurile, scrie NordNews.

„Deci tot gunoiul, și acel alimentar, și acel de uz casnic, și tot felul de gunoi pe care eu l-am găsit el stă acolo. Iată încă o confirmare a cuvintelor mele. Containerele ați strâns, gunoiul ați lăsat. De ce? „, a întrebat Nicolai Grigorișin, viceprimar de Bălți

„Este greu de lucrat cu un singur hamal. De exemplu, acesta strânge gunoiul joi din centru și de la gara de sud, iar vineri îl strânge de la cartierul 8. El nu le reușește într-o săptămână pe toate.”, a răspuns Oleg Samus, actualul Director Direcția Reparații și Construcții Drumuri Bălți

Alina Stratulat locuiește într-un bloc de pe Bulevard Larisa din cartierul 10. Femeia spune că în lipsa containerelor, unii vecini nu se rușinează să arunce gunoiul chiar la ea sub geam.

,,Muști și mirosuri insuportabile, mai ales acum când s-a început cu harbuzurile.” , spune Alina Stratulat, locatară

Containerele vechi au fost luate încă în luna iunie, sub pretextul că vor fi aduse altele, mai încăpătoare, lucru care așa și nu s-a întâmplat.

 „Au spus că o să aducă containere noi, special amenajate cu capac, ca să nu fie acces, ca să fie mai departe, ca să fie puțin mai diferite. Corect. Mirosul urât persistă dar problema nu s-a rezolvat, ea recent s-a agravat. Din cauza mirosului este foarte neplăcut, nu putem deschide geamul chiar deloc. Asta e bine că la primul etaj nu este atât de cald și nu se simte mirosul, dar în rest probleme sunt foarte multe. Noi ne stăruim să nu deschidem ferestrele și să nu avem…” a mai adăugat femeia.

 Oamenii spun că mirosul înțepător de gunoi alterat ajunge până în apartamentele lor.

„Le încurca mirosul. La lume încurca mirosul. Păi aici dacă era urna, și câinii și mâța, și toți se grămădesc. Imaginați-vă că toți locuitorii și nu doar, aruncau gunoaile. Și nu doar gunoiul uscat, dar și cel umed. Aici așa a fost o urâțenie încât mirosul urât se simțea chiar și în scară.”, spune o altă locatară a blocului, Irina.

Jurnaliștii au încercat să ia legătura cu șefa ÎM „Gospodăria Locativ Comunală”, Tatiana Chiaburu, pentru a afla când locuitorii de pe Bulevardul Larisa vor avea destule containere la scară. Aceasta nu a răspuns la telefon. 

ABONEAZĂ-TE LA CANALUL NOSTRU DE TELEGRAM - PARANTEZE.MD